Tekstgrootte
новые флеш игры.

Posterenkse Feesten 20 en 21 Mei 2017

PROGRAMMA POSTERENKSE FEESTEN 

In Posterenk wordt op zaterdag 20 en zondag 21 mei alweer de 15e editie van Posterenkse Feesten georganiseerd. Het aantal deelnemers zit sterk in de lift. Eén van de oorzaken is Posterenk Live op de zaterdag avond. Het concept is gebaseerd op “De vrienden van Amstel Live”. De muzikale kern wordt gevormd door “Twells Vergiet” en er zijn dit jaar weer oude en nieuwe gastmuzikanten die allemaal hun eigen instrumenten bespelen en/of meezingen. Op basis van de repetities kunnen we nu al beloven dat dit echt een geweldige avond zal worden. Posterenk Live begint zaterdagavond om 21:00 uur. 

Op zondagmiddag is dit jaar voor het eerst een activiteit voor de kinderen van 4 t/m 8 jaar, georganiseerd door molenaar Natasja van Otterloo in samenwerking met molenaar Jos Kablau. Het programma heet  “De Molenmuis” . Er wordt een kindvriendelijke uitleg gegeven over de molen, voorlezing uit het prentenboek  ”De Molenmuis” en interactief het verhaal nagespeeld door de kinderen. Aanvang 12:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten.  Locatie: op de maalzolder van de Wilpermolen. Opgave via email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

De oudere jeugd zal zich dit jaar uitstekend vermaken tijdens de Posterenkse Feesten.  Voor hen is er een activiteitenveld en ze kunnen ook mee doen aan de molenspelen. Tevens is er een speciaal “racespel” en dat is echt uniek !  

De zondagmiddag staat weer bol van muziek en gezelligheid. Ernst Jan de Leau zal de Molenspelen vanaf 13:45 uur aan elkaar praten en zorgt voor een Posterenkse sfeer en als klapper van de middag zal de band “Pants on Fire” een uniek optreden verzorgen. Deze band bestaat uit muzikanten die allen semi professioneel met muziek bezig zijn en oefenen bij Jan Schrijver in Wilp. Deze laatste zal het geluid voor de band mixen. Het repertoire bestaat uit lekkere swingende rock, een enkele ballads en hedendaagse toppers. 

Posterenkse Feesten is een activiteit van Stichting Behoud Wilpermolen. Het belooft weer een gezellig weekend te worden en het zal de bezoekers aan niets ontbreken. www.wilpermolen.nl 

 

Posterenkse MOLENSPELEN zondag 21 mei

Alles draait om activiteit en gezelligheid! Vanwege het grote succes van de Molenspelen van afgelopen 2 jaar staan ook dit jaar de molenspelen weer op het programma. Elk jaar moderniseren we de spelen, voor dit jaar is er een schitterend “molenracespel” toegevoegd. Tijdens de carnavalsoptocht in februari waren dit ook de echte blikvangers. Op welke wijze we dat ter uitvoering brengen mag je niet missen. Dit onderdeel is echt geweldig voor de jeugd, maar ook 50 plussers kunnen ermee weg komen. Dus voor alle Verstappen-coureurs onder ons: ga de uitdaging aan! Verder wordt het weer lachen met het letterspel, zijn de letters wel oké ? en kun je er wel een woord van maken. Teams die mee willen doen kunnen zich opgeven via de straat contactpersoon en indien je het niet weet, even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De spelen beginnen om 13:45 uur en zullen omstreeks 15:30 uur afgelopen zijn. Het zijn snelle en korte activiteiten, dus kom op tijd want dit wil je niet missen!

 

Attachments:
Download this file (Flyer Posterenkse Feesten 2017.pdf)Flyer Posterenkse Feesten 2017.pdf[ ]1049 Kb

Kennedymars Klarenbeek

Informatie over het wandel­spektakel Klarenbeek.
Eerste Long Distance Walk Vijfde Kennedymars - Vier dorpentocht van 24 - 25 maart 2017 te Klarenbeek.

Op 25 maart zal de Kennedymars een rustpunt hebben in de Wilpermolen.
De hele dag vanaf 8:00 uur tot 16:00 uur zullen er vele lopers door Posterenk lopen.
Voor meer informatie: http://www.ws78.nl/Kennedymars/Informatie.html

Zaterdagmiddag-buurtcafé 25-03-2017

Vorig jaar zijn we begonnen met het organiseren van een buurtcafé op enkele zaterdagen in de herfst en wintermaanden. Vele van U hebben we daar al mogen begroeten, maar het leukste is het natuurlijk als het hele dorp uitloopt voor een gezellig samenzijn op de zaterdagmiddag!
Op zaterdag 29 oktober en 17 december 2016 en op zaterdag 25 maart 2017 verwelkomen we je dan ook graag om onder het genot van een drankje ongedwongen even gezellig bij te praten……
Op bovengenoemde zaterdagen tussen 16.00 en 19.00 is Iedereen van jong tot oud weer van harte welkom in de molen aan de Molenallee. Een mooie gelegenheid om dorpsgenoten te spreken die je in deze tijd van het jaar misschien minder ziet. Dus zet de data vast in je agenda en zegt het voort…
Tot ziens! Activiteitencommissie Wilpermolen.

Winterwandeling poSTERenk

Poenkse Winterwandeling

Op 11 december 2016 is in Posterenk een winterwandeling georganiseerd.

Afgekeken van het ‘Kerstkransje’ in Haarle, was er een 4,5 km lange wandeling door het dorp waarbij langs de route vele activiteiten zijn georganiseerd. Het mooie van alles was dat bij een eerste rondgang door het dorp spontaan allerlei ideeën ontstonden om wat te organiseren en daarmee is het een compleet dorpsgebeuren geworden. 

Het start- en eindpunt was bij Pampus, Knibbelallee 3 7384AN Posterenk en onderweg werden de mensen door de Kerstman welkom geheten.

Men kon genieten van verschillende genres muziek ten gehore gebracht door de Polband, de Wurlitzers, duo Once Again, midwinterhoornblazers, Step by Step en Brassband Crescendo Wilp.

Ook aan de inwendige mens was gedacht en naast de inmiddels beroemde Molukse en Indische hapjes op het kruispunt en pizzapunten uit een zelfgemaakte tuinoven werd er genoten van pannenkoeken, balkenbrij en werden er oliebollen gebakken voor en door de kerk in Wilp. 

Ook voor de jeugd was er van alles te doen. In Pampus werden kerstbomen versierd die later naar ’t Grotenhuis, De Benring en Martinushof gebracht werden. Onderweg kon er pony gereden worden of kon popcorn gebakken worden samen met de Scouting Gelre Groep. De kinderen van de St Martinusschool uit Bussloo zorgden voor een verrassing.

De reacties waren zeer positief en daarmee is de organisatie uitgedaagd om het in 2017 weer te organiseren. Posterenk heeft zich hiermee onderscheiden als een actief dorp met een prachtige winterse sfeer waarbij verbinding centraal staat.

Attachments:
Download this file (Flyer Posterenkse Winterwandeling.jpg)Flyer Posterenkse winterwandeling[ ]97 Kb

Terugblik Posterenkse Feesten 2016

Afgelopen weekend organiseerde Stichting Behoud Wilpermolen voor de 14e keer de Posterenkse Feesten. De zaterdagavond met “Posterenk Live” is in de loop der jaren uitgegroeid tot een geweldig evenement. Twells Vergiet zorgde voor de basis en maar liefst 17 gastmuzikanten zorgden voor een heel persoonlijke sfeer. Vooral het verschil in optredens maakt het zo bijzonder. Zo zijn er gastoptredens met bijna professionele kwaliteit en mensen die gewoon meedoen voor de lol. Johan de Vries werd spontaan uit het publiek gehaald en gaf een geweldige show met een nummer van de onlangs overleden Prince. Posterenk Live is een avond om niet snel te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

De Posterenkse Zondag had helaas te kampen met regenbuien. Aan het begin van de middag wist de organisatie het publiek en de deelnemers te boeien met de “Molenspelen”. Tussen de buien door werden weer verrassende spellen gespeeld en een sportieve strijd geleverd. Het team van de Molenallee ging net als vorig jaar met de eindoverwinning aan de haal. De lokale band Daffy Duck zorgde voor en spetterende afsluiting van de middag. Mede vanwege hun geweldige optreden werd het weer geen spelbreker en werden de Posterenkse Feesten opnieuw een succes. Hiermee is de lat opnieuw hoog gelegd voor de volgende (15e) editie. 

Pagina 1 van 2

Компания Сансити

Contact

Bezoekadres:

Molenallee 12
7384 AM Posterenk

Tel: 0571 26 12 03

E-mail

Sponsoren

Momenteel hebben wij geen bedrijven voor structurele sponsoring.
Mede daarom zijn wij erg blij met onze incidentele sponsoren en donateurs.