Tekstgrootte
новые флеш игры.

Posterenk 75 jaar Vrijheid

Op 3 april 2020 zou Posterenk stilstaan bij 75 jaar vrijheid.

Vanwege het Coronavirus worden de activiteiten uitgesteld.

 

Team Lauda wint Popquiz 2019

Wederom een heerlijke weekend tijdens het jaarlijkse dorpsfeest in Posterenk. Swingen op muziek van “The Bridge” en Max Verstappen kijken op een groot scherm in de molen. Buren, dorpsgenoten en vrienden die elkaar ontmoeten in en om de molen. De eerste Wilpermolen Popquiz werd gewonnen door team Lauda. Na deze quiz was het enthousiasme zodanig dat er direct teams werden gevormd voor een volgende editie. Kinderen genoten zondagmiddag op het springkussen in het weiland van Henk Bessels, waar de speeltuincommissie voor de kinderen van 2 tot 12 jaar ook nog diverse wedstrijden organiseerde. Waterballonnen gooien, spelletjes met springtouwen en voetballen waren enkele onderdelen. . Volwassen en jeugdteams deden mee aan de Molenspelen, waarbij team Emma en de Boys als 1e eindigde , gevolgd door team Postakker op de 2e plaats en team Grotenhuisweg een 3e plaats haalde.

Posterenkse Feesten 2019

Zaterdag 25 Mei

In Posterenk wordt op zaterdag 25 en zondag 26 mei alweer de 17e editie van Posterenkse Feesten georganiseerd. De aftrap van het weekend is anders dat we de laatste jaren gewend zijn. Er wordt een POP-Quiz georganiseerd. Het lijkt op het TOP2000 café met muziek en video beelden waarbij verschillende groepen tegen elkaar strijden en de juiste antwoorden proberen te vinden over muziek, geluiden van muziekinstrumenten en videobeelden. Het is een interactieve avond waarbij iedereen kan meedoen. Je kunt je opgeven als een groep, buurt etc. uit Posterenk, Wilp en Bussloo. Tussendoor kan er natuurlijk gedanst worden. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Zondag 26 Mei

De zondagmiddag staat weer in het teken van de molenspelen, gezelligheid en muziek. 

Vanaf 13:30 spelen we weer een aantal aantrekkelijke molenspelen. Hierbij gaat het niet om kracht of snelheid maar behendigheid en plezier voor deelnemers en publiek. Het “Molentouwtrekken” zal niet ontbreken en spellen als “Sponsbob” en het “Letterspel” zorgen voor de nodige hilariteit. Door de gevarieerde opzet spelen jeugd en volwassenen tegen elkaar. De jeugd zal weer proberen hun eigen ouders te verslaan. Het is een korte activiteit aan het begin van een mooi programma, dus mis het niet en kom op tijd. Voor de kinderen is er een springkussen en nog andere activiteiten.

Vanaf 15:00 uur begint voor Posterenk een nieuwe band met een allround repertoire.

Band de Bridge.

The Bridge is een band uit Deventer en omstreken die is geboren in de wijk de Hoven.

Een gelouterde en enthousiaste groep muzikanten vond elkaar in gelegenheidssessies in ’t Hovenhuus, waaruit op basis van vriendschap en een gezamenlijke liefde voor muziek de band The Bridge is ontstaan.

The Bridge is een spannende coverband die zompig kan rocken als “the Black Keys” en “Queens of the Stoneage”, maar die ook gevoelige nummers van Stevie Ann en Skunk Anansie op het repertoire heeft. Het continue veranderende repertoire spant zich uit over de hele rock- en popgeschiedenis van Elvis en Dusty Springfield, via Tina Turner, Iggy Pop en de B52’s naar Of Monsters and Men en Nothing but Thieves. Kom kijken, luisteren, genieten en feesten met ons!

Posterenkse Feesten is een activiteit van Stichting Behoud Wilpermolen. Het belooft weer een gezellig weekend te worden en het zal de bezoekers aan niets ontbreken. www.wilpermolen.nl

Programma overzicht

Zaterdag 25 Mei
Molen-POP-Quiz             21:00 tot 01:00 uur

Zondag 26 Mei
Kinderactiviteiten vanaf  13:30 uur
Molenspelen                     13:30 tot 15:00 uur
Band de Bridge                 15:00 tot 19:00 uur

Attachments:
Download this file (Flyer PF 2019.pdf)Flyer Posterenkse Feesten 2019[ ]1054 Kb

Donateursformulier

Geachte lezer,
Veel mensen in de wijde omgeving van de Wilpermolen dragen onze stichting een warm hart toe. Behoud van cultuurhistorische gebouwen is in het belang van ons allemaal. De Wilpermolen is daar een prachtig voorbeeld van. Het geeft onze omgeving kleur en het versterkt onze sociale band. Wij doen er daarom ook alles aan om de molen in Posterenk in goede staat te houden en zo ook de sociale functie te koesteren. Ons periodiek instandhoudingsplan (PIP) helpt ons met een planmatige aanpak van onderhoud en het verkrijgen van subsidies. De overheid trekt zich echter steeds verder terug. Subsidies worden minder en de onderhoudskosten stijgen. 

Wij prijzen ons gelukkig met onze grote groep jaarlijkse donateurs. Zonder donateurs krijgen wij de begroting niet meer rond. Om het doneren aan de Wilpermolen  gemakkelijk te maken bieden wij de mogelijkheid om onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij het secretariaat, Molenallee 24a 7384 AM  Posterenk.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw donatie.

Stichting Behoud Wilpermolen

Attachments:
Download this file (Donateursformulier - website.pdf)Donateursformulier[ ]67 Kb

Winterwandeling Posterenk 2018

POSTERENK- Op zondag 9 december heeft de Posterenkse Winterwandeling plaatsgevonden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het weer goed en is iedereen droog overgekomen. De start was om 16:00 uur en het was de bedoeling om rond 19:00 uur over te zijn. Vanwege de leuke activiteiten onderweg had men de tijd wel nodig. De kerstverlichting in Posterenk zorgde voor een goede sfeer.

Activiteiten

Naast de gezellige en sfeervolle wandeling waren er nog andere activiteiten. Zo konden de deelnemers helpen met het versieren van kerstbomen. Deze versierde bomen hebben een plekje gekregen bij de verzorgingshuizen `t Grotenhuis, De Benring en de St. Martinushof. Voor de kinderen waren er Oud-Hollandse spelletjes, was er een huifkar en bij de scoutinggroep uit Voorst kon je je eigen worstenbroodje maken. Enkele schapen, een kerststal en een winterse lekkernij, maakten het evenement compleet. De muzikale noot werd verzorgd door Muziekvereniging Crescendo, popkoor `Break Out` en in de molen speelde de band `De Wurlitzers`.

Pagina 1 van 3

Компания Сансити

Contact

Bezoekadres:
Molenallee 12

Secretariaat:
Molenallee 24a

7384 AM Posterenk

Tel: 0571 26 12 03

E-mail

Sponsoren

Momenteel hebben wij geen bedrijven voor structurele sponsoring.
Mede daarom zijn wij erg blij met onze incidentele sponsoren en donateurs.