Tekstgrootte
новые флеш игры.

Posterenk 76 jaar Vrijheid

Bevrijding Posterenk Online op 13 april 2021 as

 

We gaan al richting de 13e april. voor ons Posterenkers een memorabele dag m.b.t. onze bevrijding in 1945 door de Canadese leger… 

76 jaar geleden..

Ook dit jaar willen wij deze dappere mannen en vrouwen herdenken en hier bij stil staan. En dan voor Echter, er zijn nog steeds maatregelen van kracht die ons een normale bijeenkomst belemmeren.

Vandaar dat we dat dit jaar anders gaan invullen.

Er zal GÉÉN publiekelijke bijeenkomst zijn.
We verzoeken jullie dan ook om NIET naar de WilperMolen te komen om dit bij te wonen.

Maar volg de ceremonie via internet vanaf 18.57u op https://posterenksbelang.nl/posterenktv/
klik op LIVESTREAM en kijk mee

We vragen aan jullie om ook dit jaar weer op 13april van s’ochtends tot het donker s’avonds, de Canadese vlag te voeren.

Heeft u geen vlag?, deze zijn voor €7.50 bij Rianne Meijer te koop.
 
We hopen dat we in 2022 weer een normaal evenement kunnen bieden, waar iedereen weer welkom is en we samen 77 jaar vrijheid kunnen herdenken
 
 

 

-------------------------------------------------------

 

Verhalenbundel blijkt mooi kerstcadeau

Sinds 2015 heeft de werkgroep vele verhalen en foto’s ontvangen van (oud) Posterenkers. De werkgroep en studenten van Hogeschool Windesheim hebben nu deze foto’s en verhalen samengebundeld in een prachtig herinneringsboekje “75 jaar Bevrijding Posterenk”.

Hierin treft u ook de biografieën van de zes Canadese soldaten die in Posterenk zijn gesneuveld. De werkgroep is supertrots deze speciale editie nu te kunnen presenteren op zondagmiddag 27 september, na de onthulling van de gedenksteen. Dit boekje is zondagmiddag te koop bij de molen voor  € 7,50 (Pin betalen mogelijk).

Het boekje is verkrijgbaar bij Oonk in Twello, bij Indo-Garden in Posterenk. ook is deze via de post te verkrijgen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(1x per week wordt er verzonden na ontvangst betaling verzending + €4.95 binnen Nederland)

 

-----------------------------------------------------------------

 

Onthulling Gedenksteen en Boekpresentatie in Posterenk 

De werkgroep “Bevrijding Posterenk” organiseert sinds 2015 ieder jaar op 13 april, de dag waarop Posterenk is bevrijd een herdenking. Dit jaar zou op 13 april een nieuwe gedenksteen bij de molen worden onthuld, dit gaat nu plaatsvinden op 27 september aanstaande om 15:00 uur. Graag nodigt de werkgroep alle (oud) Posterenkers en belangstellenden uit om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te zijn.

In 2014 is de werkgroep “ Bevrijding Posterenk” gestart met onderzoeken in het gemeente archief en bij de Oudheidkundige Kring van de gemeente Voorst. In Posterenk zijn in 1945 Canadese soldaten gesneuveld, de gedenksteen in de molen verwijst naar deze geallieerden van het Carleton & York Regiment. De namen van de soldaten zijn mede door samenwerking met het informatiecentrum van de Canadese Begraafplaats in Holten in kaart gebracht, en worden nu jaarlijks herdacht.

Tijdens de onthulling van de gedenksteen zal burgemeester Jos Penninx aanwezig zijn, alsmede de Royal Canadian Legion en een afvaarding van de Canadese Begraafplaats in Holten. Tijdens de ceremonie zullen opnames worden gemaakt voor een rechtstreekse verbinding met Canada. Dit wordt gedaan voor de neef van sergeant R.B. Savage, hij zou dit jaar op 13 april naar Posterenk komen, speciaal voor de onthulling van de gedenksteen.

Daarnaast heeft de werkgroep in 2015 vele verhalen en foto’s ontvangen van (oud) Posterenkers. De werkgroep en studenten van Hogeschool Windesheim hebben nu deze foto’s en verhalen samengebundeld in een prachtig herinneringsboekje  “75 jaar Bevrijding Posterenk”. Hierin treft u ook de biografieën van de zes Canadese soldaten die in Posterenk zijn gesneuveld. De werkgroep is supertrots deze speciale editie nu te kunnen presenteren op zondagmiddag 27 september, na de onthulling van de gedenksteen. De prijs van het boekje bedraagt € 7,50 (Pin betalen mogelijk).

Graag nodigen we alle belangstellenden uit op 27 september om 15:00 uur bij de Wilpermolen in Posterenk. Zie ook https://posterenksbelang.nl/bevrijding-posterenk/ of “https://www.facebook.com/BevrijdingPosterenk” voor alle informatie.

 ---------------------

Posterenk 75 + 1 jaar Vrijheid, Herdenken, Beleven en Vieren in 2021!

De werkgroep “Bevrijding Posterenk” organiseert sinds 2015 ieder jaar op 13 april een herdenking. Volgend jaar, 2021 zal in Posterenk alsnog het volledige programma zoals hieronder vermeld met de herdenking en viering van het bevrijdingsfeest worden georganiseerd, dat eigenlijk voor dit jaar, 2020 was gepland.

13 april 2021 Stilstaan bij Vrijheid en Herdenken
Dinsdag 13 april 2021 wordt er bij de Wilpermolen in Posterenk de jaarlijkse herdenking georganiseerd. Posterenk is op 13 april 1945 bevrijd door het Carleton en York regiment van het Canadese leger. Bij deze bevrijding zijn zes Canadese militairen in de omgeving van Posterenk gesneuveld. Tijdens de herdenking zijn er diverse sprekers o.a. burgemeester Jos Penninx, de RCL branch 005, Maurits Jansen, enkele leerlingen van de basisscholen uit de regio en studenten van het TTS Canisius College. Na het blazen van de Last Post wordt een minuut stilte gehouden. Daarna zal kranslegging plaatsvinden bij de plaquette in de molen. De City of Apeldoorn Pipes and Drums verzorgt de muzikale begeleiding op deze bijzondere avond.

7 mei 2021 Bevrijdingsfeest Posterenk met RCMP Pipes and Drums
De werkgroep en inwoners zijn enorm trots en blij, de Royal Canadian Mounted Police Band (RCMP) uit Canada komt wederom naar Posterenk om samen het bevrijdingsfeest te vieren! Deze grote Pipes en Drumband met dansers zal naar verwachting met 65 leden naar Posterenk komen. (Momenteel is de datum 7 mei 2021 nog onder voorbehoud.)
Het programma begint op vrijdag met het wandelen van een deel van de route die de Canadese bevrijders hebben afgelegd. De start van deze Bevrijdingsroute, waar men onderweg langs borden komt waar de historische feiten zijn weergegeven, is vanaf de boerderij bij de carpoolplaats aan de Molenallee om 17:30 uur. Hierbij zijn ook diverse oude legervoertuigen van Old Army Cars aanwezig. Bij de molen aangekomen, rond 18:00 uur, is er een ceremonie met enkele sprekers en kranslegging. Dit alles onder muzikale begeleiding van de RCMP Pipes and Drums. Daarna zal o.a. het Canadese Volkslied worden gezongen en zullen er songs uit de periode
ʹ40 - ʹ45 worden gezongen door Ciska Jansen.

Excursies & Canadese Begraafplaats Holten
Naast bovengenoemde activiteiten organiseert de werkgroep jaarlijks ook excursies voor de scholen in de regio; in het voorjaar van 2020 zijn de leerlingen van de obs basisschool in Wilp-Achterhoek op uitnodiging van de werkgroep naar de Canadese Begraafplaats in Holten geweest en gingen de leerlingen van de St. Martinusschool in Bussloo naar het museum Collectie 40-45 van René Broere in Beekbergen. Deze excursies werden door de jeugd zeer enthousiast ontvangen.

 

In 2021 zullen de leerlingen wederom uitgenodigd worden voor een excursie. Tevens zal er op een zaterdagmiddag een bezoek worden gebracht aan de Canadese Begraafplaats Holten. Deze excursie is voor alle belangstellenden uit de regio. Het doel van deze excursies is de jeugd er vooral bij te betrekken en het doorgeven van de geschiedenis. Stilstaan bij Vrijheid, Herdenken en Beleven.

Expositie en speciale editie “75 jaar Bevrijding Posterenk”
In de molen van Posterenk zal er een expositie zijn met foto’s en materialen uit  de oorlogsjaren. Tevens worden er door de leerlingen van de basisscholen uit de regio prachtige werken gemaakt. Wat dit zal zijn blijft nog een verrassing, maar dit belooft zeker spectaculair te worden!  

In 2015 heeft de werkgroep vele verhalen en foto’s ontvangen van (oud) Posterenkers. De werkgroep en studenten van Hogeschool Windesheim hebben nu een speciale editie “75 jaar Bevrijding Posterenk” samengesteld, met hierin o.a. de biografieën van de zes Canadese soldaten die in Posterenk zijn gesneuveld, maar ook foto’s en verhalen van (oud) Posterenkers uit de oorlogsjaren. (In verband met Corona is nog niet bekend wanneer het boekje gepresenteerd gaat worden).

De werkgroep brengt veel informatie via de facebookpagina : Bevrijding Posterenk.

Hopelijk kunnen we er volgend jaar een prachtig jubileum jaar van maken, we vieren het jubileum jaar alleen 1 jaar later; 75 + 1.

 

  

 

Posterenkse Feesten 2019

Zaterdag 25 Mei

In Posterenk wordt op zaterdag 25 en zondag 26 mei alweer de 17e editie van Posterenkse Feesten georganiseerd. De aftrap van het weekend is anders dat we de laatste jaren gewend zijn. Er wordt een POP-Quiz georganiseerd. Het lijkt op het TOP2000 café met muziek en video beelden waarbij verschillende groepen tegen elkaar strijden en de juiste antwoorden proberen te vinden over muziek, geluiden van muziekinstrumenten en videobeelden. Het is een interactieve avond waarbij iedereen kan meedoen. Je kunt je opgeven als een groep, buurt etc. uit Posterenk, Wilp en Bussloo. Tussendoor kan er natuurlijk gedanst worden. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Zondag 26 Mei

De zondagmiddag staat weer in het teken van de molenspelen, gezelligheid en muziek. 

Vanaf 13:30 spelen we weer een aantal aantrekkelijke molenspelen. Hierbij gaat het niet om kracht of snelheid maar behendigheid en plezier voor deelnemers en publiek. Het “Molentouwtrekken” zal niet ontbreken en spellen als “Sponsbob” en het “Letterspel” zorgen voor de nodige hilariteit. Door de gevarieerde opzet spelen jeugd en volwassenen tegen elkaar. De jeugd zal weer proberen hun eigen ouders te verslaan. Het is een korte activiteit aan het begin van een mooi programma, dus mis het niet en kom op tijd. Voor de kinderen is er een springkussen en nog andere activiteiten.

Vanaf 15:00 uur begint voor Posterenk een nieuwe band met een allround repertoire.

Band de Bridge.

The Bridge is een band uit Deventer en omstreken die is geboren in de wijk de Hoven.

Een gelouterde en enthousiaste groep muzikanten vond elkaar in gelegenheidssessies in ’t Hovenhuus, waaruit op basis van vriendschap en een gezamenlijke liefde voor muziek de band The Bridge is ontstaan.

The Bridge is een spannende coverband die zompig kan rocken als “the Black Keys” en “Queens of the Stoneage”, maar die ook gevoelige nummers van Stevie Ann en Skunk Anansie op het repertoire heeft. Het continue veranderende repertoire spant zich uit over de hele rock- en popgeschiedenis van Elvis en Dusty Springfield, via Tina Turner, Iggy Pop en de B52’s naar Of Monsters and Men en Nothing but Thieves. Kom kijken, luisteren, genieten en feesten met ons!

Posterenkse Feesten is een activiteit van Stichting Behoud Wilpermolen. Het belooft weer een gezellig weekend te worden en het zal de bezoekers aan niets ontbreken. www.wilpermolen.nl

Programma overzicht

Zaterdag 25 Mei
Molen-POP-Quiz             21:00 tot 01:00 uur

Zondag 26 Mei
Kinderactiviteiten vanaf  13:30 uur
Molenspelen                     13:30 tot 15:00 uur
Band de Bridge                 15:00 tot 19:00 uur

Attachments:
Download this file (Flyer PF 2019.pdf)Flyer Posterenkse Feesten 2019[ ]1054 Kb

Donateursformulier

Geachte lezer,
Veel mensen in de wijde omgeving van de Wilpermolen dragen onze stichting een warm hart toe. Behoud van cultuurhistorische gebouwen is in het belang van ons allemaal. De Wilpermolen is daar een prachtig voorbeeld van. Het geeft onze omgeving kleur en het versterkt onze sociale band. Wij doen er daarom ook alles aan om de molen in Posterenk in goede staat te houden en zo ook de sociale functie te koesteren. Ons periodiek instandhoudingsplan (PIP) helpt ons met een planmatige aanpak van onderhoud en het verkrijgen van subsidies. De overheid trekt zich echter steeds verder terug. Subsidies worden minder en de onderhoudskosten stijgen. 

Wij prijzen ons gelukkig met onze grote groep jaarlijkse donateurs. Zonder donateurs krijgen wij de begroting niet meer rond. Om het doneren aan de Wilpermolen  gemakkelijk te maken bieden wij de mogelijkheid om onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij het secretariaat, Molenallee 24a 7384 AM  Posterenk.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw donatie.

Stichting Behoud Wilpermolen

Attachments:
Download this file (Donateursformulier - website.pdf)Donateursformulier[ ]67 Kb

Winterwandeling Posterenk 2018

POSTERENK- Op zondag 9 december heeft de Posterenkse Winterwandeling plaatsgevonden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het weer goed en is iedereen droog overgekomen. De start was om 16:00 uur en het was de bedoeling om rond 19:00 uur over te zijn. Vanwege de leuke activiteiten onderweg had men de tijd wel nodig. De kerstverlichting in Posterenk zorgde voor een goede sfeer.

Activiteiten

Naast de gezellige en sfeervolle wandeling waren er nog andere activiteiten. Zo konden de deelnemers helpen met het versieren van kerstbomen. Deze versierde bomen hebben een plekje gekregen bij de verzorgingshuizen `t Grotenhuis, De Benring en de St. Martinushof. Voor de kinderen waren er Oud-Hollandse spelletjes, was er een huifkar en bij de scoutinggroep uit Voorst kon je je eigen worstenbroodje maken. Enkele schapen, een kerststal en een winterse lekkernij, maakten het evenement compleet. De muzikale noot werd verzorgd door Muziekvereniging Crescendo, popkoor `Break Out` en in de molen speelde de band `De Wurlitzers`.

Posterenks Nieuws


https://kijkindekernen.nl/agenda/74276/2020-09-27/prachtige-onthulling-gedenksteen-en-boekpresentatie-in-posterenk

 

 

 

 

 

Pagina 1 van 3

Компания Сансити

Contact

Bezoekadres:
Molenallee 12

Secretariaat:
Molenallee 24a

7384 AM Posterenk 

E-mail

 

Sponsoren

Momenteel hebben wij geen bedrijven voor structurele sponsoring.
Mede daarom zijn wij erg blij met onze incidentele sponsoren en donateurs.